NOMAS & NTNU i samtaler om mulig samarbeid

Bilde fra oppredningslaboratoriet til NTNU

Krav til reduserte utslipp, lover i endring og ny teknologi. Hva gjør andre? Blir det snart drift på nye forekomster? Bedriftsbesøk hos NGU og i AF-Gruppens Rimol Miljøpark. Speednetworking mellom studenter og bransje. Spennende bærekraftforedrag – og diskusjoner, hvor alle involverte ble spesielt oppfordret til å støtte aktører som velger å satse på gjenvinning av gravemasser.

Tuva Gravbråten Rooth på laboratoriet til NOMAS.

«Fremtidens Bergindustri», var parolen da Norsk Bergindustri tidligere i høst inviterte til det årlige «Høstmøtet». Det fullsatte arrangementet gikk av stabelen på Scandic Lerkendal i Trondheim, den 20-22.oktober. Fra NOMAS deltok Fagleder Produktutvikling og tidligere NTNU-student, Tuva Gravbråten Rooth.

Oppfordringen «støtte aktører som velger å satse på gjenvinning av gravemasser» skulle raskt vise seg å bli tatt på alvor: Med seg i bagasjen hjem til NOMAS-hovedkontoret i Mjøndalen hadde Tuva med seg et ønske fra «NTNU v/institutt for geovitenskap og petroleum», om å ta hull på en diskusjon om mulighetene for et fremtidig og gjensidig forpliktende samarbeid.

Blant fasilitetene NTNU kan stille opp med i et samarbeid finnes det såkalte «Oppredningslaboratoriet». Laboratoriet er det eneste i Norge i sitt slag. Gjennom avansert forskning identifiseres her kunnskap om bærekraftig foredling av mineralske råstoffer og gjenvinning av verdifulle industrielle avfallsprodukter.

Hovedtemaet for de kommende samtalene mellom NOMAS og det aktuelle NTNU-instituttet blir å undersøke hvordan vi sammen kan forske på nye gjenvinningsløsninger, miljøprodukter og bruksområder. Første møte vil finne sted i løpet av januar 2022.

Andre saker

Pressebilde av Lars Hæhre og Anders Høiback

HI Entreprenører endrer navn til Infra Group

Anleggskonsernet HI Entreprenører er morselskapet til Hæhre Entreprenør, Isachsen Anlegg, Contur og Norsk Massehåndtering (NOMAS). Konsernet skifter nå navn til Infra Group