Fra grus til gull – full klaff hos NOMAS

Artikkelen ble opprinnelig publisert av NAV Jobbservice Drammensregionen. Les originalartikkelen på LinkedIn

I juni 2022 arrangerte NAV Jobbservice Drammensregionen jobbmessen Last Thursday. Denne messen arrangeres fire ganger i året på Comfort Hotel Union i Drammen. Her inviteres arbeidssøkere til å møte arbeidsgivere ansikt til ansikt.

I år inviterte vi NOMAS – Norsk Massehåndtering AS til jobbmessen Last Thursday, hvor de fant sin kandidat etter kun en time på messen. Det viste seg at dette ikke var rett person for bedriften, og NAV sendte derfor en liste over andre potensielle kandidater til arbeidsgiver. På denne listen fant NOMAS sin nye medarbeider.

I laboratoriet til NOMAS gjennomføres tester for å kontrollere at ulike typer pukk, grus og asfaltprodukter holder den kvaliteten de skal og har egenskapene som kreves til formålet de skal benyttes til. 

Afsaneh som er utdannet med bachelor i bioteknologi fra NMBU hadde søkt mange stillinger uten å få svar. Hun forteller at hun fra dag én har blitt tatt svært godt imot hos NOMAS og er strålende fornøyd med arbeidsplassen og kollegaene. Her får hun kyndig opplæring i av laboratorieleder Mona Kristine Teigen, som har lang fartstid i bransjen.

Feilansettelser koster bedrifter mye, så for å sikre at dette var en god jobbmatch for begge parter avtalte vi en kort arbeidstrening på 14 dager der Afsaneh jobbet i laboratoriet, ble kjent med arbeidsoppgavene og de andre ansatte. Etter de 14 dagene ble hun ansatt i laboratoriet hos Nomas med lønnstilskudd i 3 mnd. På sikt håper NOMAS å utvide laboratoriet, øke kundeporteføljen og kunne ansette flere personer i laboratoriet.

Foto: Ole Petter Diseth, leder for samfunnsansvar og bærekraft i NOMAS AS

Ole Petter Diseth er leder for samfunnsansvar og bærekraft i NOMAS. Han mener det er viktig at bedrifter tar et ansvar for å inkludere flere i arbeidslivet, og har hatt positiv erfaring med å benytte NAV som samarbeidspartner til ulike roller i bedriften. Daglig leder Ole Terje Letmolie fremhever at de har et godt forhold til NAV og er veldig fornøyd med de to personene de har ansatt i sin bedrift etter å ha samarbeidet med NAV.

Andre saker

Pressebilde av Lars Hæhre og Anders Høiback

HI Entreprenører endrer navn til Infra Group

Anleggskonsernet HI Entreprenører er morselskapet til Hæhre Entreprenør, Isachsen Anlegg, Contur og Norsk Massehåndtering (NOMAS). Konsernet skifter nå navn til Infra Group